Metsästäjän pata
16 annosta
1 kg jäistä saksanhirven/ peuran tai poron lapaa suikaloituna
150 g nippusipulia
Keltainen paprika
5 valkosipulinkynttä
25 g kurpitsansiemeniä
Purkki vihreitä papuja
75 g voita
1 rkl suolaa
5 rouhittua mustapippuria
8 rouhittua viherpippuria
2 dl vettä
2 dl punaviinikastiketta/maustettua ruokakermaa(oman maun mukaan)
Aloita kuumentamalla rautapata ja sulattamalla voi. Ruskista lihasuikaleet ja sipuli. Lisää mausteet, valkosipuli, paprika, siemenet ja pavut. Paista vielä noin 10 min ja säädä sitten levyn teho mahdollisimman pienelle. Lisää vesi ja punaviinikastike/ruokakerma. Anna padan hautua kansi päällä n. 1 tunnin verran. Maista vielä ennen tarjoilua ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Ei tällä kertaa sen ihmeempää!
-Lompsu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti