Eli ähkyn välttämiseksi EN suosittele syömään kahta hampurilaista putkeen.
Ähkyburger
6 annosta
6 hampurilaissämpylää
2 pkt pekonisiivuja
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
Salaattia
2 tomaattia
Kurkkumajoneesi
Ketsuppi
Jauhelihapihvit
(400 g jauhelihaa, 2 kananmunaa, 1dl vehnäjauhoja, 1 rkl jauhelihamaustetta ja 1 rkl mustapippuria)
6 juustosiivua (edam, cheddar ym juusto käy)
Aloita tekemällä jauhelihapihvit, möyhi käsin jauheliha, kanamunat, vehnäjauho ja mausteet tasaiseksi massaksi ja pyöritä massasta kuusi palloa ja litistä pallot pihveiksi. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja ala paistaa pekoneita. Aseta pekonit paistettuasi lämpimään kannelliseen astiaan. Kun uuni on lämmin laita pihvit uuniin paistumaan. Sekoita 3 munaa ja 0,5 dl maitoa, paista kuusi pientä annosta ja laita paistetut munat lämpimään odottamaan. Kun pihvit ovat olleet uunissa n. 10 min laita puoliksileikatut hampurilaissämpylät juustojen kanssa uuniin (juusto kannattaa laittaa litteän pohjan päälle ettei se leviä uuninpellille). Anna olla uunissa vielä n. 10 minuuttia. Leikkaa sillä välin salaatti ja tomaatti sopiviksi paloiksi. Ota pihvit ja sämpylät uunista ja kasaa hampurilaiset.
Itse laitoin seuraavaan järjestykseen:
Pohja, juusto, pihvi, kananmuna, 3 siivua pekonia, ketsuppia, salaattia, tomaattisiivu, majoneesi ja kansi.
Ahneuksissani söin itseni ähkyyn ja nyt saan sitten kärsiä... Voivoi...
loistokkia :D ähkypullukki
VastaaPoista