torstai 11. heinäkuuta 2013

Suklaatorttua ja mangosorbettia


Eli tänään oli leivontapäivä ja väkersin nyt yhtä lemppariani eli tommoista mutakakun tapaista suklaatorttua ja sen kaveriksi tein mangosorbettia. Suklaatorttuohje on muistaakseni julkaistu joskus Anna-lehdessä ja sieltä olen reseptin napannut. Sorbettiohje on tuommoinen oma muunnelma.

Mangosorbetti
n. 8 annosta
300g mangoa, joko pakasteesta tai tuoreena
2 dl tomusokeria
2 dl appelsiinimehua

Soseuta mangokuutiot ja mehu keskenään tehosekoittimessa, kun seos on tasaista lisää tomusokeri. Kaada kannelliseen rasiaan ja laita pakkaseen. Käy sekoittamassa sorbettia puolen tunnin välein kunnes se on koostumukseltaan valmis tarjoiltavaksi.

Helppo suklaatorttu
n. 8 annosta
2 kananmunaa
150 g voita
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
2 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa 
4 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi ja valmistele halkaisijaltaan n. 30 cm piirakkavuoka levittämällä pohjalle ohut kerros öljyä ja jauhottamalla öljytyt kohdat. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Anna olla uunissa 20 min ja kun torttu on hetken jäähtynyt tarjoile mangosorbetin ja kermavaahdon kanssa.


Ei tänään tämän kummempaa
-Lompsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti